B-Kullen är här!

10.04.2018

Hej,

Så kom den då äntligen, vår efterlängtade B-kull!

Rimma började visa tecken på att något var på gång under Söndags eftermiddagen. Hennes kroppstemperatur hade fallit till 37,5 grader vilket är tecken på att förlossningen kan komma igång inom 12 timmar. Hon pratade mycket med oss och ville gärna att vi skulle följa med henne till hennes bolåda. När dock kvällen började gå över till natt och inget hände bestämde vi oss för att vi båda inte kunde sitta uppe och vaka så jag bäddade ner mig i soffan vid hennes bolåda medans sambon fick gå och lägga sig i sovrummet. 
Mitt i natten vaknade jag av ett ylande och förstod snabbt att nu var förlossningen igång. Rimma hade dock beslutat sig för att föda fram första i fåtöljen så jag fick försiktigt flytta över henne till bolådan där förlossningen sedan fortsatte i ca 2 timmar. Sambon kom ner tillsammans med en nyvaken lill matte som ville vara med och stötta. Efter fem kattungar trodde vi hon hade fött klart och började bädda rent, dock blev vi då väldigt förvånade när hon efter en stund fick nya krystvärkar och en sjätte liten plutt ploppade ut. 

Alla var pigga och började snabbt söka efter en passande tutte att ta som sin egen. Mamma katt var trött och fick druvsocker utblandat med äggula som hon snabbt slickade i sig. 

Lugnet infann sig efter det turbulenta uppvaknandet och oron släppte sakta när man insåg att alla var ute och vid liv.

Vi är nu inne på dygn två och de ökar än så länge alla stadigt i vikt! De sover nu i vårt sovrum i sin bolåda där man kan ha uppsikt på dem och se så mamma katt inte lägger sig på dem eller börjar flytta runt men hittills verkar alla nöjda med tillvaron.